Инвестиция и Как да стартираме умно

Това е за всеки, който се чуди как се започва такава игра. Наистина е игра, защото първото и основно правило е много общо с всяка една игра – трябва да загубиш нещо, за да станеш добър в това, което правиш.

За пример можем да вземем времето, което отделяме за всяка една игра. Обзалагам се, че на доста от нас ни се е случвало да се захващаме с нова игра, а и всеки се е учил да кара колело. Нещата са толкова навързани, че не можете да повярвате. Първо се научавате да губите, а след това се научавате на всичко останало.

Инвестицията е като да започнете да играете нов тип игра, която никога не сте играли.

Ако досега сте играли League of Legends, а от утре ще играете само Pro Evolution Soccer, то вие сте напълно обречени в първите си срещи. Ще падате, ще копаете дъното дори, но няма да спечелите, освен ако не получите реверанс от съперника си.

Общото с инвестицията е това, че трябва да се научите да губите. Не казвам, че трябва да загубите всичко. Трябва да загубите първите си 1%,3% и 5%, за да можете да оцените подобаващо и следващите 5% ръст.

Никога не поглеждайте колко са точно средствата, които сте спечелили във валутата вложена или желана да изкарате от там, просто гледайте процентите. Дали са нагоре, дали са надолу. Ако са надолу добре, ако са нагоре е още по-добре. Не пропускайте шанса да видите как губите, тогава може да вложите още в същата насока. В един момент, когато цените се покачат достатъчно, то ще сте изкарали, както повече от вложеното, така и по-голяма печалба, защото сте вложили и дори при падащите цени.

В този урок №1 бих искал да Ви кажа, че е много важно да губите в началото. Не можете да загубите всичко, трябва да сте супер каръци, което все пак не е невъзможно и не залагайте спестяванията си в обречени стоки, валути или каквото и да е. Следващото нещо е да купувате при падане на цените, а при ръст – продавайте.

Какво означава да продавам при ръст?

Това означава, че трябва да продавате, но не всичко. Превъртях няколко пъти различни инвеститори и съветите им са сходни или точно такива, каквито давам и аз тук. Трябва да продавате частично, когато се покачва цената. Когато кривата върви нагоре, избирате си един момент, където ще продадете едни 10% от продукта. Правите печалба след печалба, а продажбите са по 10% за всеки миг, когато решите Вие. Когато продадете всичко ще сте прибрали една печалба, която не е максималната такава, която можете да достигнете, но бих казал, че това е подсигуряване на точния спусък. Дори да крашне цената, Вие вече сте придобили достатъчно, имате печалба или не сте загубили толкова много, колкото са загубили повечето чакащи ръст от 50х на парите си.

Инвестирайте, чакайте, продайте.

Инвестирайте, купете още, почакайте, купете още, почакайте, продайте 10% при ръст, почакайте, продайте още 10% при ръст и защитете средствата си по този начин.

Лесни формули, които трябва да опитате сами, а аз пожелавам успех на всички!

Заповядайте в групата ми в TELEGRAM : LINK

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s