Нова страница в моя Stocks

Вече по-сериозно ще гледам на това, което правя, защото открих, че има начин да бъда доволен от стоковата борса, като става въпрос за купуване и продаване.

Веднъж ми се получи тези дни, очаквам да се получи и в следвщите!

Става въпрос за следното и опита ми в стоковата борса, който всъщност е кратък, но ме научи на нещо. Ако съм с малко пари, то няма смисъл да чакам дълго, за да имам някаква възвръщаемост. Но всъщност, дори да съм малко на загуба то това изобщо не е страшно. Страшното е да чакаш дълго време и нищо да не се случва. Това всъщност ми причини Apple, както и NIO в последните ми инвестирани средства. Направих така, че когато видях + от Apple, то аз го продадох. Тогава всъщност и Apple падна надолу, затова сметнах за правилно, това което съм направил.

Преди няколко дни случайно видях, че според някаква статистика, която не осъзнавах всъщност на каква времева база е, че TripAdvisor са паднали с 10%, което изобщо не е малко, а това е компания, която 100% ще си върне позицията в стоковата борса и цена съответно. Веднага инвестирах моите $100, които стояха след продажбата ми на Apple. Няколко дни по-късно, те вече бяха на + с 5-10% и ги продадох на печалба. Съответно сега чакам да се покачи и NIO-то, за да ги продам и тях.

Обмислям също и дали да направя абонамент към Revolut, за да мога да трейдвам без да ме таксуват. Тъй като таксуването ще е по около 2.00лв. за всяка покупка и продажба, която надвишава безплатните 3 за месец.

Нека бъда честен, тук има повече риск, но не залагам на шано компании, които не съм чувал. Залагам поне на чувани такива.

Надеждата ще умре последна, чакаме NIO!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s