Инвестирах, как върви?

Здравейте,

Обещах ви, но не успях да го спазя. Така бих нарекъл единствено това, че не ви информирах как стои плана на инвестицията ми и до коя стъпка съм.

Направих го, вложих процента, който бях предвидил! Сега мога смело да заявя, че не съжалявам и дори съм на печалба.

Инвестирах в няколко компании, като за тях не мога да ви кажа много, но мога да ви кажа, че не бих съжалил дори за миг, че парите ми стоят точно там. Първо ще ви ги напиша, а после ще опиша идеите си за тях.

Това са: Apple, Tesla, Nio и Fiverr

1. Apple – Компания на която съм заложил не само средствата си, а и доверие в продуктите, които съм ползвал и ползвам все още. След няколкото смартфона, които съм ползвал се нареждат, два лаптопа, няколко устройства iPod и един iMac. Някой би казал, че съм страшен фен, но всъщност освен смартфоните всичко останало беше употребявано и закупено на изключително ниски цени. След като видях каква е тяхната реална стойност, това, че дори след години вършат добра работа, то започнах да разбирам защо хората инвестират средства в техни продукти. С днешен ден, то равносметката ми е, че те ще продължават с приходите си и увеличаването им. Затова и заложих 1/4 от средствата си на тях. Не повече, защото все пак не искам да се обзалагам на 100%, че те са моите фаворити.

2. Tesla – Илън Мъск е истински изрод, той е толкова добър в това, което прави, че не бих могъл да го сравня с друг, освен с г-н Джобс. Мъск обаче успява и до ден днешен, а Джобс, той просто нямаше това време, сигурен съм, че щяха да се конкурират с успешни проекти. Затова обаче залагам на живия пример, вложих и в него 1/4 от моите средства. Обзалагам се, че няма да загуби, той само ще печели.

3. Nio – Изцяло по препоръка, то аз инвестирах без да знам много за компанията. А това, което вече знам, дори е остаряла информация. Инвестирах, прочетох, че правят едноместни автомобили за състезания, които са изцяло електрически, а то се оказа, че докато го прочета, те вече са започнали да работят в друга насока. Мога само да кажа, че тази препоръка беше много добра и ми донесе приходи. До 15% видях да се покачват, което за мен не е много, но бих казал, че са доста добре.

4. Fiverr – Компания на която залагам много за в бъдеще! Все пак това е една от най-търсените платформи за freelance проекти, креативни личности и всичко, което може да се върши дигитално или просто remote от човек. След като заложих на тях също 1/4 от средствата си, последната 1/4, те се покачиха с 20% техните акции. Смятам, че успеха е на моя страна, но очаквам малко реванширане на средствата ми от Apple и Tesla. 

За момента съм стигал най-много до 17% печалба, като в момента на писане съм на 14.86%. Препоръчвам ви да го направите по най-удобния за вас начин и да не го отлагате. Оставете парите си да работят. Дали ще загубите малко или ще спечелите малко, нека не ви вълнува толкова, но съм сигурен, че след време ще се отплати това, което бихте могли да направите с инвестиция. Залагам само на успехи. Или ще се науча как да пестя, или ще изкарам нещо, което не съм и очаквал. Това е спестовна сметка, която работи за мен, така го разбирам аз. 

До скоро!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s